Nasveti pri nakupu klimatske naprave

1. Najprej morate ugotoviti kakšne moči klimatske naprave potrebujete. Odvisno je od prostora, ki ga želite ohlajevati oziroma ogrevati.

Približni izračun moči klime naredimo tako, da ugotovimo, koliko kubičnih metrov ima prostor, ki ga želimo ohlajati in to število pomnožimo s 25W za hlajenje in s 35W za gretje.

Za natančnejši izračun pa je treba upoštevati izolativnost sten, izpostavljenost sončni legi, površino steklenih površin na sončni strani, ali je to podstrešno stanovanje itd.

2. Na kaj vse moramo biti pozorni pri izbiri klime?

Zelo pomembno je, da že vnaprej ugotovite, kateri dizajn vam je všeč. Nemalokrat se je zgodilo, da se stranka ni natančno pozanimala o izgledu klime in je bila neprijetno presenečena.

Pomembna je tudi glasnost klime, tako notranje kot zunanje. Tu načeloma velja pravilo - več kot daš, bolj je tiha. 

Ker vsi gledamo na denar, je pri klimi ravno tako, da gledamo na energetsko učinkovitost klime. Tu ni dovolj, da gledamo le razrede A, B, C itd., temveč bolj natančno.

Klima z energetsko učinkovitostjo A pri hlajenju doseže že pri izkoristku EER 1:3,2 in vse naprej do EER 1:5,15 pri modelu Mitshubishi MUZ-FD25VA.

Klima z energetsko učinkovitostjo A pri gretju doseže že pri izkoristku COP 1:3,6 in vse naprej do COP 1:5,33 pri modelu Mitshubishi MUZ-FD25VABH.

Iz navedenih primerov lahko ugotovimo, da se klima, ki je uvrščena v energetski razred A od modela do modela razlikuje tudi za več kot 60 odstotkov.

 

3. Zelo pomembno je, da si ogledate sploh, kaj trg ponuja, saj se ne bo zgodilo ne prvič, ne zadnjič, da vam bo kdo prodal star model klime, vi pa boste mislili, kako poceni ste kupili klimo.

V tem primeru je najlažje, da poiščete za isti model klime, ki ga mislite kupiti, še dodatne ponudbe in vidite kje ste.

Ne pozabite vprašati glede garancije klime, servisov klime, rednih in izrednih ter tudi uporabe montažnega materiala.

Veseli bomo, če se odločite za nabavo klimatske naprave pri nas. Naredili bomo vse, da boste zadovoljni z nakupom in našimi storitvami. Pošljite nam elektronsko pošto na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. ali nas pokličite na telefon 040/333-579.  Ob opravljenem ogledu prostorov Vam bomo izdali predračun in se zmenili za dan montaže.

VROČA PONUDBA ZA HLAJENJE 040 333 579

Podatki

Boštjan Zupančič
Ul. Ivice Pirjevčeve 17
1133 Ljubljana - Brod

GSM: +386 40 333 579
Email: info@klimatos.si

Proizvajalci klim

Toshiba klime prodaja montaža servis
Mitshubishi prodaja montaža servis klim
Panasonic klime prodaja montaža servis
Daikin klime prodaja montaža servis

Prevedi

English Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Greek Hindi Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Catalan Filipino Hebrew Indonesian Latvian Lithuanian Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Vietnamese Albanian Estonian Galician Hungarian Maltese Thai Turkish
cookieassistant.com